We offer free shipping and free returns to Denmark, Finland and Sweden.

[In Swedish] Nytt stilrent varumärke, Eyefant lanserar ett solglasögonmärke riktat endast till barn!

 

Eyefant är först i Norden med att endast fokusera på att barn, vars ögon är extra känsliga för solljus, ska få ha snygga och högkvalitativa solglasögon. Med stiliga färg- och modellval vill Eyefant låta barnen få uttrycka sig själva och verkligen stå ut.

Sophie Aspelin-Hahtovirta står bakom Eyefant. För några år sedan noterade hon att det mer eller mindre var omöjligt att hitta snygga solglasögon för barn:

“Det är tråkigt hur barn varit tvungna att nöja sig med plastiga bågar i dålig kvalitet och grälla färger. Eyefant blir den första aktören på den nordiska marknaden som endast fokuserar på solglasögon i hög kvalitet för barn”.

Eyfant släpper till en början två kollektioner i fyra färger var, och kommer att säljas i samtliga nordiska länder. Solglasögonen går att köpa på Eyefants hemsida och riktar sig till barn i åldern 4 till 11 år. En kollektion för lite yngre barn lanseras under hösten 2017.

En viktig drivkraft för varumärket har varit att motverka slit och släng-kulturen: “Vi har valt bra material för att öka livslängden. Jag ser ingen anledning till att barn inte ska ha samma kvalitet som vuxna på sina bågar” säger Sophie.

Sophie påpekar även hur viktigt det är att komma ihåg att alltid skydda barnens känsliga ögon mot UV-strålning för att undvika allvarliga ögonsjukdomar.

Sommarkollektionen ska ge alla barn tillgång till en hög kvalite till ett överkomligt pris. Eyefant har jobbat hårt med sin europeiska tillverkare för att verkligen uppfylla denna höga standard, exempelvis är bågarna gjorda av acetat från italienska Mazzucchelli med anor från 1849.

Priset på Eyefants solglasögon ligger mellan 419 och 539 kronor.

För frågor, kontakta Sophie Aspelin-Hahtovirta, Verkställande direktör, info@eyefant.com, www.eyefant.com

_________________________________________________________________________

Pressbilder

Logo

Grundare bild 1

Grundare bild 2

Ren produktbild (Beach collection)

Ren produktbild (Tivoli collection)

Övrig bild på solglasögon 1

Övrig bild på solglasögon 2

Övrig bild på solglasögon 3